biografie

lees hier het levensverhaal van maurice monet

c'est la lange qui fait la musique

De Franse taal heeft muziek in zich. Elk woord in elke zin zingt. Elke Franse klank zorgt ervoor dat een zin een melodie wordt. Dat is wat Maurice Monet uitademt. De Franse taal die muziek op zich is. Daarom heeft hij de Franse taal met al haar charme omarmd in de mooiste nummers. Nederlandstalige nummer 1 hits die inmiddels niet meer weg te denken zijn in de Nederlandse muziekgeschiedenis worden getransformeerd tot nieuwe ‘parels’. Op deze manier krijgt al het goede van Nederlandse bodem ook een internationale plek. En dat met prachtige arrangementen, nieuwe teksten en een dijk van een stem.

vroege jaren

Maurice Monet stond als kind al op tientallen podia om de mooiste nummers ten gehore te brengen. Het begint in het klein toen hij als kind zijn eigen teksten schreef over alles wat hij meemaakte in zijn leven. Al gauw zag een muzikale melodie het licht. Toen hij zijn stem ontdekte is hij als 9-jarige gaan zingen en al snel volgden enkele solo-optredens. Optredens die naar meer smaakten.

Zijn oorspronkelijke roots liggen in het theater. Hier heeft Maurice Monet in tal van producties gestaan, zowel in de binnen- als in de buitenlucht. In het openluchttheater heeft hij de kracht van zijn stem leren kennen en ervaren wat voor een prachtig instrument de stem kan zijn. Met grote rollen heeft hij in authentieke theaters veel mensen met zijn stemgeluid mogen verrassen. Op een gegeven moment heeft hij het openluchttheater verruild voor de planken binnen in schouwburgen. Solorollen in producties en optredens tijdens Promsconcerten volgden in samenwerking met diverse orkesten.

eigen wijze

Maar al snel wilde Maurice Monet het heft in eigen handen nemen. Hij begon zijn eigen formatie en de eerste concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Een prachtige basis om een aantal jaren op diverse podia in het land muziek te kunnen maken met zijn eigen band.

Keer op keer heeft Maurice Monet zijn stem zijn werk laten doen. Zijn stem is de spiegel van zijn ziel en vertolkt op eigen wijze de meest bijzondere verhalen. Daarbij schuwt hij geen enkele hoogte. Door jarenlange training van zijn stem in samenwerking met diverse zangdocenten heeft hij gewerkt aan het verkrijgen van een geluid dat mensen in vervoering kan brengen. Tien jaar lang heeft hij met producers wekelijks in de studio gewerkt aan het vormen van een eigen identiteit en stemgeluid. Zelfs in samenwerking met de allerbeste docenten gerelateerd aan West End heeft hij zijn eigen stemgeluid kunnen ontwikkelen.

muzikale reis

Ondertussen was het vormen van eigen formaties en het organiseren van eigen concerten de kracht van Maurice Monet. Samen met verschillende bands heeft hij op podia in Nederland, België en Frankrijk gestaan. Podia die hij deelde met artiesten die hun sporen reeds verdiend hadden, zoals de internationaal bekende Percy Sledge, maar ook de Nederlandse Liesbeth List. Keer op keer bleef het podium lonken en heeft hij volle zalen in zijn muziek meegenomen.

Tot het moment dat hij niet anders meer kon dan toegeven aan zijn ware passie. Het gebruiken van de Franse klanken om de allerbeste Nederlandstalige nummers een nieuw licht te laten zien. Een muzikale reis die hij samen met Edwin van Hoevelaak is begonnen en het begin is van een groots spektakel.

triple-a music

In 2023 tekende Maurice een platencontract bij Triple-A Music en begon hij samen te werken met producer Edwin van Hoevelaak, bekend van zijn werk met artiesten als Nick & Simon en Jeroen van der Boom. Een gedeelde passie voor Franstalige muziek zorgde voor boordevol inspiratie voor Maurice Monet, waardoor klassiekers in een mum van tijd omgetoverd werden tot prachtige nieuwe Franstalige ‘evergreens’. Maurice Monet tekent hierbij voor de teksten en de vertolking van de Nederlandstalige tophits. In het verleden zijn zijn teksten met name in België al meer dan eens goed ontvangen dus dat belooft wat te worden voor de toekomst. Dat alles ingebed in de prachtige arrangementen van Edwin van Hoevelaak zorgt voor magie in de muziek.

Samen hebben ze Maurice Monet zijn debuutalbum geproduceerd, waarop zijn Franstalige vertolkingen van grote Nederlandse hits te horen zullen zijn. Nieuwe tijdloze muziek die men van Nederlandse bodem kent, maar dan in het Frans. Naast de prachtige eigentijdse arrangementen is het volgens Maurice Monet maar weer eens bewezen: “C’est la langue qui fait la musique”.

abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Maurice Monet. Nieuws, muziekreleases, concertdata etc.